Електротехника

Техничар мехатронике

Шта је то мехатроника?

Мехатроника је интердисциплинарна област различитих подручја технике. Представља савршен спој машинства, електротехнике, аутоматике, програмирања и информационих технологија.

С обзиром на неопходност сталног прилагођавања променљивим захтевима тржишта рада, потребу континуираног образовања и стручног усавршавања, образовни профил техничар мехатронике оспособљава ученике управо за знања и вештине који ће моћи пратити захтеве савременог друштва. Мехатроника представља симбиозу машинства, електротехнике, електронике и управљања применом рачунара и једна је од ретких области која је применљива у широком спектру делатности, попут информатике, саобраћаја, медицине, телекомуникација, пољопривреде, авијације, космонаутике и многих других. Посебна вредност образовања за техничара мехатронике огледа се у препознавању промена насталих услед брзог развоја данашњице и адекватном прилагођавању новонасталим околностима, што чини ову област јединственом и отвара шансу за сигурно запослење.

Трајање образовања 4 године

Број ученика: 30

Уколико желите да сазнате који предмети вас очекују током школовања и колико часова  недељно бисте имали кликните на линк испод.

ПРЕДМЕТИ И НЕДЕЉНИ ФОНД ЧАСОВА

 

Advertisements

Оставите коментар

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s