Aктивности ученика

Хуманитарни турнир средњошколаца у малом фудбалу и одбојци

Дана 14. фебруара 2019. године одржао се хуманитарни турнир. Ђаци наше школе су се надметали у малом фудбалу и одбојци. Све паре од котизације су уплаћене на жиро рачун за Слађану Стојков.
У малом фудбалу је победила екипа „Долина ашова“ (Томислав Милосављевић, Борислав Радосављев, Мирослав Раднов, Александар Зималетин, Јова Гајић, Радован Стојанов, Дејан Виновић). Друго место је освојила екипа „Цвика“ и треће „Тадићеви асови“.
Док је у одбојци прво место заузела екипа „Јединство“ ( Дуња Ђуричин, Емилија Степанчев, Невена Недин, Надица Нешић, Ивана Кимпанов, Александра Попов), друго место су заузели „Маријанини лавови“ и треће „Мехатроничари“.

Захваљујемо се свим учесницима и публици.

аутор: Владана Рајков

Наши ученици активни и  у Црвеном крсту

Ученици наше школе Грлица Голушин, Хелена Хајду и Димитрије Секулић представљали су Црвени крст Нови Бечеј на обуци за мотиваторе и организаторе добровољног давалаштва крви. У периоду од 05. до 07. децембра у одмаралисту ЦК Бацка Паланка „Багремара“  реализован је семинар за волонтере из области дифузије и добровољног давалаштва крви. Грлица, Хелена и Димитрије ће од сада моћи да врше едукације  у различитим установама у циљу подизања свести о значају добровољног давалаштва крви.

аутор: Грлица Голушин

“Средњошколци за средњошколце”

Ученици наше школе су трећи пут учествовали у националном пројекту Уније средњошколаца Србије (УНСС) под називом “Средњошколци за средњошколце” (SzS).

Пројекат се реализује од 2010. године с циљем да средњошколци стекну нова искуства и прошире своје видике. Конципиран је тако да средошколци један петак у току године раде у предузећима ради стицања новог, практичног знања, а послодавци уплаћују новац у први средњошколски фонд “Средњошколци за средњошколце”. Прикупљена средства се додељују ученичким парламентима путем конкурса за финансирасње пројеката.

И ове године су наши ученици вредно радили и показали да млади људи заиста желе да стекну и практично знање, а не само да буду пасивни примаоци знања. SzS 7 се реализовао 20.4.2018. године. Учествовало је преко 50 средњошколаца из наше школе. Поверење нам је указало око 20 предузећа који су наше ђаке дочекали са много ентузијазма и вере у младе и вредне људе.

У име свих средњошколаца се захављујем свима који су препознали потенцијал и имали жељу да нам изађу у сусрет.

Владана Рајков

Корпоративни сектор, SzS тим

Хуманост пре свега

Број паса луталицу у Новом Бечеју се повећава сваким даном и све је више беспомоћних кучића који се смрзавају на хладноћи. Многи пси су пронашли уточиште у околини наше школе, јер их ученици повремено хране. Неколико ученика је одлучило да допринесе побољшању тренутног стања, те су удомили два кучета. Кучићи су били у лошем здравственом стању и било је неопходно склонити их са улице.

Untitled collage

Аутори: Даниел Филеп, Теодора Џигурски

Оставите коментар

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s